DIGESTIVE ENZYMES 120 kapslí Champion Nutrition

Výrobce: Champion Nutrition, kód zboží: MS114266

Není skladem
 
Vaše cena: 714 Kč
Dostupnost: není skladem
Záruka: 24 měsíců
 
Balení Běžná cena Cena pro Vás  
120kps.  714 Kč 714 Kč

Výrobek Digestive Enzymes je komplexní enzymatická směs zaměřená na maximální vstřebávání a využití proteinů, tuků a sacharidů ze stravy.

 

Složení ve 2 kapslích: Směs enzymů podporujících trávení proteinů 180mg

(proteáza 3.0: 16 SAPU, papain NF: 100 000 PU, proteáza 4.5: 10000 HUT, peptidáza: 500 HUT, proteáza 6.0: 250 HUT), lipáza 160mg, alfa-galaktosidáza 150mg, bromelin 85mg, amyláza 80mg, invertáza 10mg, laktáza 5mg, pankreatin 5mg. Ostatní složky: rýžová moučka, sipernat, stearan hořčíku, dioxid křemíku a želatina.

 

Dávkování: 2 kapsle s každým jídlem

Obsah balení: 120kapslí

 

I) Při nedostatečné funkci slinivky
Slinivka (pankreas) není schopna produkovat dostatečné množství enzymů do dvanácterníku (duodena). To má za následek nedostatečné a nesprávné trávení potravy. Jsou tři hlavní následky nedostatečné funkce slinivky břišní:
1) malabsorbce - nedostatečné vstřebávání potravy (strava není natrávena na malé částice, které se mohou vstřebávat přes střevní stěnu do krve)
2) nenatrávená strava vyvolává v tenkém a tlustém střevě množení hnilobných bakterií, což vede k nadýmaní
3) některé aminokyseliny z nenatrávených proteinů se přeměňují vlivem nežádoucích bakterií na toxické látky, které poškozují vnitřnosti, podporují záněty šlach, lupenku…

II) Při potravinové alergii
Nestrávené proteiny (bílkoviny) mají potenciál stát se alergeny, pokud se dostanou do kontaktu s imunitním systémem. Absorbce nestrávených celých či pouze částečně natrávených bílkovin do krevního řečiště svědčí o nadměrné střevní propustnosti ("prosakující střevo")

III) Při potravinové intoleranci
Intolerance (nesnášenlivost) bývá často zaměňována s alergií. Ačkoliv obojí způsobuje nepříznivé reakce, rozdíl je v tom, že intolerance není aktivována imunitním systémem. Intolerance se objevuje, pokud některé části potravy zůstávají nestráveny, protože chybí určitý specifický enzym. Jako příklad lze uvést nesnášenlivost laktózy, kde chybí enzym laktáza, což vede k nedostatečnému trávení mléčného cuku a má to za následek nadýmaní, průjem a břišní křeče.

IV) Při zánětech a cévních uzávěrech
Proteázy (např. trypsin, chymotripsin) jsou důležité při prevenci fibrinových sraženin, které se formují při zánětech. Fibrinové sraženiny okolo zánětlivého ložiska blokují lymfatické a krevní cévy, což způsobuje otok. Fibrin se také podílí na vytváření krevních sraženin v žilách, tepnách a vlásečnicích, které mohou vést k trombóze, srdeční či mozkové příhodě. Proteázy podporují odbourávání fibrinu a proto mají velký potenciál při léčbě mnoha zánětlivých onemocnění a cévních uzávěrů.

Potenciální zdravotní aplikace trávicích enzymů:

  • Nedostatečnost slinivky břišní
  • Nadýmání
  • Průjem
  • Porucha trávení
  • Břišní křeče
  • IBS
  • Potravinová alergie.
  • Potravinová intolerance
Záněty

Kontraindikace:
Potravinové doplňky obsahující betain hydrochlorid se nesmí užívat při žaludečních a dvanácterníkových vředech.

Enzymy a extrakty, které se běžně nacházejí v potravinových doplňcích:

Amyláza (starší název diastáza)
Amyláza pomáhá trávit složené cukry na jednoduché cukry (monosacharidy). V lidském organismu se amyláza nachází ve slinách a trávicích šťávách slinivky.

Proteázy
Proteolytické enzymy usnadňují štěpení bílkovin na aminokyseliny. Proteázy se nalézají v žaludku (pepsin) a v sekretech slinivky břišní. Aby proteázy mohly účinně pracovat, musí být proteiny nejprve denaturovány kyselinou chlorovodíkovou v žaludku. Proteidy mají protizánětlivé účinky, působí proti virům a bakteriím a regulují funkci imunitního systému. Mezi proteolytické enzymy patří enzym ananasu - bromelain a enzym získávaný z papáji - papain. Tyto enzymy umí redukovat i nadměrnou funkci imunitního systému při alergiích a autoimunních onemocněních.

Lipázy
Lipáza je enzym, který štěpí tuky na mastné kyseliny a glycerol. Lipázy jsou závislé na působení lecitinu ve žluči (žluč je sekretována ze žlučníku), který emulguje tuky (rozděluje je na menší částečky) a tak umožňuje, aby větší část tuků byla vystavena působení enzymů.

Laktáza
Enzym, který je nezbytný pro trávení mléčného cukru laktózy.

Pankreatin
Panktreatin se týká přípravy enzymů slinivky břišní. Většinou je izolován z čerstvých slinivek vepřů, která je zdrojem lipázy, amylázy a proteolytických enzymů.

Alfa galaktozidáza
Alfa galaktozidáza je enzym, který má schopnost štěpit alfa 1-6 vazby, které se nacházejí v sacharidech jako melibióza, rafinóza a stachyóza. Tyto sacharidy se běžně vyskytují ve fazolích, luštěninách, semenech, sojových produktech a jsou obecně nedokonale tráveny. Tyto sacharidy se nevstřebávají a jsou často příčinou nadýmání a trávicích potíží.

 
 
Twinlab - špičková kvalita / výborná chuť

KONTAKTY ENERGUS:

Tel: 257315023
Tel: 603267236
Email: info@energus.cz
 
»
Champion nutrition Natures plus Cytosport Twinlab Supreme Protein San Carbboom Nutrend Nutrixxion
 
«